De ene job in de bouw is de andere niet…

20 September 2017

“Ik wil werken in de bouw.” Geregeld krijgen we dit antwoord als we polsen naar de carrièreplannen van onze kandidaten. Maar de mogelijkheden binnen deze sector zijn enorm. Er bestaat niet iets als een standaard job in de bouw. Wij proberen je een overzicht te geven, zodat jij gerichter kan zoeken naar een job in de bouw en een bedrijf die echt bij jou passen.

We hadden het er al over in onze blog Projectleider in de bouw: welk type bouwbedrijf past het best bij jou? Naargelang de grootte van het bedrijf kom je in een andere sfeer en cultuur terecht. En zal het takenpakket voor eenzelfde functietitel wat verschillen.

Aan welk type project wil jij meewerken?

Maar ook achter die tweedeling zit er nog een ongelooflijke variëtiteit van bedrijven en jobs in de bouw.

Want wat is een projectbouwer? Je hebt er die zich focussen op woonzorgcentra, bijvoorbeeld. Of gespecialiseerd zijn in productiehallen en industriële gebouwen. Anderen richten zich dan weer op de appartementenmarkt. Denk op voorhand even na over het type projecten waaraan jij wilt meewerken.

Welke bouwmethode spreekt jou het meest aan?

En ook bij de verschillende woningbouwers zal jouw job in de bouw er anders uitzien. Kijk alleen maar eens naar de verschillende bouwmethodes: betonbouw, houtskeletbouw, traditionele bouw, houtmassief, staalbouw…

Niet dat je job als werkvoorbereider of projectleider enorm zal verschillen naargelang de methode. Maar we merken wel dat als je totaal geen affiniteit hebt met het ecologische, je je minder snel thuis zal voelen bij pakweg een houtskeletbouwer. Net zoals iemand die gefascineerd is door innovatie de traditionelere technieken links zal laten liggen.

Job in de bouw: de juiste man op de juiste plaats

Benieuwd welke job in de bouw en welk type bedrijf het best bij jou past? Kom eens praten. Wij geven je een duidelijk zicht op je mogelijkheden. Aan de hand van jouw feedback stellen wij jou dan al enkele interessante bedrijven voor.

© Spindle 2019 | Privacy statement