Hoe ontdek je het menselijke in een bedrijfscultuur?

29 Mei 2018

Tijdens je job hunt is het belangrijk om verder te kijken dan de job an sich. Maar ook verder dan de buitenkant van het bedrijf. Want het menselijke, de soul van een bedrijf is zeker zo belangrijk – of zelfs belangrijker. En dat zit vervat in de bedrijfscultuur. Maar hoe krijg je tijdens een sollicitatiegesprek zicht op die menselijke factor? We geven je een aantal tips.

Bekijk het grotere plaatje

Bedrijven verschillen ontzettend, het is aan jou om uit te zoeken waar je het beste past. Hou jij het graag puur professioneel of functioneer jij beter in een informele sfeer? Kijk verder dan de functie of de bedrijfsnaam, maar hou het grotere plaatje voor ogen. De website en sociale media kunnen een eerste idee geven, maar uit een face-to-face gesprek zal je nog veel meer halen en je vermoedens bevestigd of ontkracht zien.

Durf te vragen

Door op je sollicitatiegesprek de juiste vragen te stellen, kom je heel wat te weten. Vraag natuurlijk door over de bedrijfscultuur en de bedrijfswaarden. Maar durf ook concreter te gaan. ‘Waar ging de laatste bedrijfsuitstap naartoe?’ of ‘Waar wordt er geluncht?’ Eet het hele team ’s middags samen in de cafetaria of niet? Het geeft je meteen een idee over de sfeer.

Een andere goede vraag is ‘In wat voor een team zal ik terechtkomen?’ Je krijgt dan niet alleen zicht op de personen die in het team zitten, maar door te letten op hoe je gesprekspartner hierover praat, merk je ook hoe de sfeer tussen collega’s zit. In de eindfase kan je zelfs vragen om een korte rondleiding of een blik achter de schermen. Want dat zegt vaak meer dan een gesprek met één persoon.

Spindle to the rescue

Wij bij Spindle kennen onze bedrijven door en door. Bedrijven zijn zich ook bewust dat het menselijke steeds belangrijker wordt en zijn naar ons dan ook heel open over hun bedrijfscultuur. Want het zijn wij die op zoek gaan naar de geknipte kandidaat. Dat is een win-winsituatie, want zo helpen we zowel het bedrijf als jou. Het zorgt ervoor dat wij de juiste klik kunnen maken en dat jij terechtkomt op een plek waar je echt past

In welke bedrijfscultuur hoor jij thuis?

Op zoek naar een bedrijf waar jij past? Ontdek het menselijke in een bedrijf en leer het bedrijf echt kennen. Neem gerust contact met ons op want wij helpen je graag op weg.

© Spindle 2019 | Privacy statement