Hoe werkt een selectiebureau zoals Spindle?

07 September 2018

De arbeidsmarkt is een ingewikkeld wereldje. Wie niet weet waar te beginnen, kan gelukkig de hulp inroepen van een selectiebureau. Maar hoe werkt een selectiebureau eigenlijk? En hoe verschillen wij bij Spindle van de rest? We leggen je onze werkwijze graag uit.

Een goede start

Alles start met een goed kennismakingsgesprek. Want hoe kan een selectiebureau optimaal werken, als we jou nog niet kennen? Natuurlijk komen de praktische zaken zoals je ervaring aan bod. Maar wij gaan graag een stapje verder. Wie ben jij als persoon? Wat zoek je en verwacht je van je nieuwe job? Op basis daarvan vormen wij een goed beeld van je. En kunnen wij onze zoektocht nog beter starten.

Aan de slag

Wij gaan in ons uitgebreide netwerk op zoek naar geschikte vacatures. Dat is uiteraard de standaardmanier waarop selectiebureaus werken. Ben je een schoolverlater, dan raden we je aan om toch bij drie à vijf bedrijven langs te gaan. Zo krijg je een beter zicht op de arbeidsmarkt. Heb je al wat meer ervaring op de teller staan, dan ga je best op zo’n twee à drie plekken op sollicitatiegesprek.

Wanneer je beslist om bij een van de bedrijven te solliciteren, plannen wij een eerste gesprek voor je in. Dat is meestal met iemand van het HR-team. In zo’n eerste gesprek vinden wij het belangrijk dat jullie ontdekken of er een klik is. Is dat het geval, dan volgt er vermoedelijk een tweede gesprek. Hierin zit je samen met het afdelingshoofd of potentiële collega’s en komt de meer technische kennis aan bod. Soms gaat dat gepaard met een extra assessment. Geen paniek, we zorgen dat je je hierop goed kunt voorbereiden! En dat, dat is niet standaard. Met die extra ondersteuning maken wij het verschil.

Aan de zijlijn

Heb je een match gevonden? Dan is onze missie geslaagd. Dat is hoe een selectiebureau werkt. Vanzelfsprekend. Maar wij nemen hier nog geen afscheid van je. Eens je aan de slag bent, plannen we graag nog een opvolgmoment in. Zowel met jou als met je werkgever. Want we willen er zeker van zijn dat alles op wieltjes loopt. Eigenlijk is dan pas onze missie écht geslaagd.

Hoe niet elk selectiebureau werkt zoals Spindle

Hoe een selectiebureau werkt? Dat verschilt vaak van bureau tot bureau. Het doel blijft natuurlijk altijd hetzelfde: een nieuwe job voor je vinden. Maar wij gaan graag een stap verder dan vele andere bureaus. Zo zijn we gespecialiseerd in technische sectoren én nemen we extra tijd om je te leren kennen. Daardoor kunnen we gerichter op zoek gaan voor jou. En die ene droomjob vinden.

Heb jij ook hulp nodig met de zoektocht naar een nieuwe job? Aarzel dan niet en laat ons je helpen. Neem gerust contact met ons op.

© Spindle 2019 | Privacy statement