Verschillende jobaanbiedingen: hoe kiezen?

30 Juli 2018

Je solliciteerde onlangs bij een aantal bedrijven. En succesvol blijkbaar, want je kreeg verschillende jobvoorstellen. Maar wat nu? Hoe vergelijk je de verschillende jobvoorstellen met elkaar, ervan uitgaand dat de de jobinhoud hetzelfde is? En voor welk jobaanbieding kies je dan? We halen de belangrijkste factoren aan.

Wat krijg je?

Loon speelt altijd een rol wanneer je tussen jobaanbiedingen moet kiezen. Maar hoe belangrijk is die factor voor jou? Hecht je veel belang aan de extralegale voordelen, zoals een hospitalisatieverzekering, een bedrijfswagen…? Het zijn allemaal zaken die ongetwijfeld iedereen belangrijk vindt. Maar voor de ene weegt het nettoloon misschien zwaarder door dan de extralegale voordelen. Vergelijk dit dus wanneer je tussen verschillende jobaanbiedingen kiest, en bepaal voor jezelf waar jouw prioriteiten liggen.

Welke sector?

Als projectleider kan je bijvoorbeeld aan de slag in een brede waaier van sectoren. Denk maar aan de bouw of chemie, om meteen twee grote sectoren op te noemen. Waar ligt jouw interesseveld? In welke sector heb je al ervaring? De sector kan zeker bepalend zijn om voor een bepaalde jobaanbieding te kiezen.

Waar zal je werken?

Wil je dichtbij huis werken of maakt dat voor jou niet zoveel uit? Moet je tijdens de werkuren verre afstanden afleggen of zit je steeds op dezelfde plek? Het kan voor jou al dan niet de doorslag geven om voor die ene jobaanbieding te kiezen.

Wat voor een bedrijf is het?

Je wilt natuurlijk werken in een bedrijf waar jij je goed voelt en waarmee jij je kunt identificeren. Daarom is het belangrijk om de verschillende bedrijfsculturen tegen elkaar af te wegen. De website bekijken, kan je helpen. Maar hou ook rekening met de informatie die je kreeg tijdens je sollicitatiegesprek en het gevoel dat je zelf bij het bedrijf had. Wij helpen je hierbij omdat wij onze klanten door en door kennen. En al snel kunnen achterhalen waar jij het best past.

Welk jobaanbieding kies jij?

Welke jobaanbieding kies jij, rekening houdend met alle factoren? De prioriteiten liggen voor iedereen anders. Weet je niet hoe om te gaan met verschillende jobvoorstellen? We helpen je graag verder en zoeken voor jou de juiste werkplek. Aarzel dus niet om ons te contacteren voor meer informatie of een helpende hand!

© Spindle 2019 | Privacy statement