De drie meest gevraagde profielen voor jobs in de bouwsector

20 December 2018

De Bouwbarometer van de Bouwunie stijgt, zo staat te lezen op de website van vacature.com. 80% van de ondernemers in de bouwsector is optimistisch over de huidige economie en hun persoonlijke bedrijfssituatie. 25% wilt zelfs graag extra werknemers aannemen. De volgende drie profielen zijn het meest gegeerd voor jobs in de bouwsector.

  1. Ingenieurs

Ingenieurs zijn zonder twijfel het meest gezochte profiel. Denk dan niet alleen aan ingenieurs in de bouwkunde, maar ook in de architectuur. Die laatste staan vaak aan het hoofd van een bouwproject.

Extra ervaring is aantrekkelijk, maar ook schoolverlaters vinden als ingenieur snel een job in de bouwsector. Met de juiste houding en inzicht zijn er heel wat doorgroeimogelijkheden.

  1. Arbeiders

Van bouwvakker tot elektricien of schilder, een job in de bouwsector als arbeider is ongelofelijk divers. En bovendien liggen technische profielen ook erg goed in de arbeidsmarkt. Een technische opleiding, gecombineerd met een dosis ervaring vormt het succesrecept voor een job in de bouwsector.

  1. Financiële medewerkers

Het laatste profiel is misschien niet de meest voor de hand liggende job in de bouwsector. Maar dat maakt het daarom niet minder gegeerd. Financiële medewerkers zijn noodzakelijk om een gezonde groei van het bouwbedrijf te bewerkstelligen. Van boekhouders tot vertegenwoordigers, bouwbedrijven zien ze graag komen.

Een job in de bouwsector? Wij gaan mee op zoek!

Behoor jij tot een van de bovenstaande profielen? Dan ben je ongetwijfeld gegeerd goed voor een job in de bouwsector. Laat je echter niet overdonderen, maar ga op zoek naar een werkgever waar jij écht wilt werken. Geen idee hoe je aan die zoektocht te begint? Wees gerust, wij helpen je graag een handje. Contacteer ons daarom, we staan voor je klaar!

© Spindle 2019 | Privacy statement