De juiste werknemers vinden: een actueel probleem

28 November 2018

De war for talent woedt heviger dan ooit op de Belgische arbeidsmarkt.  Eén op drie bedrijven heeft tegenwoordig moeite om de juiste werknemers te vinden. Hoe komt dat en wat kunnen we eraan doen?

Het probleem

Er zijn momenteel zo’n 130.000 openstaande functies in België, aldus een studie van arbeidsmarktspecialist Manpower Group. 35% van de werkgevers ondervindt moeilijkheden om die in te vullen. Vooral Vlaanderen (38%) en Brussel (35%) voelen dat, maar ook in Wallonië (17%) verloopt de zoektocht stroef.

Hoe komt het?

De redenen dat we moeilijke juiste werknemers vinden, zijn de huidige economische groei en lage werkloosheid. Daardoor zijn er simpelweg minder werkzoekenden. En ander probleem is het gebrek aan juiste competenties. Pas afgestudeerden hebben vaak niet genoeg praktijkervaring. Of werknemers zitten vast in een job waarin bijscholing weinig tot niet aan de orde was.

Een opvallende vaststelling in de studie is dat vooral grotere bedrijven moeite hebben om functies in te vullen. Dat komt omdat zij vaak minder flexibel zijn en iemand willen die perfect in het vacatureplaatje past. Kleine werkgevers, zoals kmo’s, zijn vaak toegevender en kijken ook naar het groeipotentieel van een kandidaat.

Wat kunnen we doen?

Hoe kan je proberen toch de juiste werknemers te vinden? We geven je een aantal tips.

  1. Maak vacatures specifieker

Door in een vacature zo duidelijk mogelijk te maken wat de jobinhoud is, wie je als bedrijf bent en wat je verwacht van een kandidaat, verklein je de kans dat foute profielen reageren.

  1. Wees flexibel

Het is niet simpel om iemand te vinden die perfect aan alle jobvereisten voldoet. Kijk daarentegen wel of kandidaten leergierig zijn en gemotiveerd om bij te leren. Er bestaan voldoende manieren om iemand bij te scholen.

  1. Toon jezelf als bedrijf

Naast de job zelf, is ook de bedrijfscultuur belangrijk. Want een medewerker die zich goed voelt op het werk, zal gemotiveerder zijn. Vertel daarom ook gerust wat meer over het bedrijf zelf. Het kan de juiste mensen misschien wel over de streep trekken.

  1. Schakel hulp in

Gespecialiseerde hulp inschakelen, kan nooit kwaad. Werving- en selectiekantoren zijn gespecialiseerd in het vinden van de juiste profielen voor je bedrijf. Dankzij hun expertise gaan zij gerichter en proactief op zoek naar de juiste profielen.

De juiste werknemers vinden? Wij doen het voor je

Technische profielen blijven tot de knelpuntberoepen behoren. Met onze focus op die moeilijke groep, kunnen wij jou als bouwkundig of technisch bedrijf ongetwijfeld als de beste vooruithelpen. Aarzel dus niet om onze hulp in te roepen!

© Spindle 2019 | Privacy statement