Je voorbereiden op een kennismakingsgesprek met ons

27 Juni 2018

Ben je op zoek naar een job? Wij brengen jou in contact met het bedrijf dat bij jou past. Maar vooraleer wij ons uitgebreide netwerk voor jou uitpluizen, nodigen we je altijd uit op ons kantoor voor een kennismakingsgesprek. Waar kan je je aan verwachten en hoe bereid je je hier best op voor?

Denk na over jezelf

Het doel van ons kennismakingsgesprek ligt voor de hand: we willen jou beter leren kennen. Wie ben je? Wat wil je? En waar wil je naartoe in je carrière? In wat voor bedrijf zie je jezelf werken en wat vind je belangrijk in een werkgever? Dat is voor iedereen anders. De een wil een job waar ze kunnen doorgroeien, de ander wil meteen aan grote projecten werken…

Het is aan jou om uit te maken waar jouw prioriteiten. Spreekt een kleine KMO je meer aan dan een multinational of net omgekeerd? Wil je een deskjob of ben je graag veel onderweg? Is het loon voor jou prioriteit nummer één? Of zijn doorgroeimogelijkheden en de toegang tot opleidingen ook een echte must? Door jezelf vragen te stellen krijg je een duidelijk zicht op jouw ideale werkomgeving.

Geen standaardvragen en -antwoorden

Bij ons bestaat een kennismakingsgesprek niet uit standaardvragen. Dus ook jouw antwoord is liefst geen cliché. Anders kunnen we je niet linken aan het bedrijf dat écht bij je past. Een voorbeeldvraag is: ‘Wat is voor jou belangrijk?’ Hierop krijgen we gegarandeerd een antwoord dat ingaat op de jobinvulling. Maar we willen verder gaan dan dat. Wij bedoelen: ‘Hoe belangrijk is alles rond je job?’ Wil jij bij je baas kunnen binnenstappen met eender welke vraag? Of hecht je veel belang aan een lunchmoment met alle collega’s? Afhankelijk van jouw antwoorden adviseren we je bepaalde bedrijven net wel of niet.

Na het kennismakingsgesprek: de match

Hoe wij zo goed de match maken tussen jou en een bedrijf? Wij kennen onze klanten door en door én kennen jou na het kennismakingsgesprek ook beter. Met die belangrijke achtergrondinformatie gaan wij op zoek. Want de zoektocht naar een droomjob overstijgt de jobinvulling en focust ook op jouw waarden en prioriteiten.

Klinkt misschien logisch, maar toch denken velen daar niet over na bij een sollicitatie. Wees gerust, we helpen je graag op weg. Spring zeker eens binnen of vuur al je vragen online op ons af.

© Spindle 2019 | Privacy statement