Hoe LinkedIn gebruiken om te solliciteren? Onze tips!

24 Augustus 2018

De arbeidsmarkt staat niet stil en wordt steeds digitaler. In de sectoren waarin wij bij Spindle actief zijn, wordt soms een klassieke sollicitatiebrief zelfs niet meer gelezen. Wat daarentegen wel belangrijk is, is een goed cv en een up-to-date LinkedIn-profiel. We geven je vier tips om jouw LinkedIn te optimaliseren en te gebruiken om te solliciteren. 

  1. Kies een goede foto

Het eerste wat op een LinkedIn-profiel opvalt, is ongetwijfeld de profielfoto. Kies daarom niet voor een foto waarop jij tijdens je laatste strandvakantie in je zwembroek ligt te zonnebaden. Je gebruikt LinkedIn om te solliciteren, niet om je vakantiekiekjes te tonen. Kies voor een zakelijkere foto waarop je glimlacht. Say cheese!

  1. Wees zo volledig mogelijk

Omdat je LinkedIn gebruik om te solliciteren, kan je er jouw volledige loopbaan in kaart brengen. Net zoals op je cv dus. Zorg dat je zeker alle relevante ervaringen hebt toegevoegd die je helpen met de zoektocht naar een nieuwe job. Je hoeft natuurlijk niet elke studentenjob op te sommen, tenzij ze natuurlijk wel relevant zijn voor de sector waarin je terecht wilt komen.

  1. Gebruik opsommingen

Je cv beperk je liefst tot één of maximum twee A4’tjes. Veel extra uitleg geven bij je vorige ervaringen is dan niet vanzelfsprekend. Dat kan gelukkig op LinkedIn wel. Het is een van de redenen waarom velen LinkedIn gebruiken om te solliciteren.Bij elke ervaring kan je extra tekst toevoegen waarin je duidelijk maakt wat je precieze rol was, wat je dagdagelijkse taken waren… Onze tip: gebruik liever opsommingen in plaats van een lange tekst. Dat leest veel vlotter.

  1. Laat je aanbevelen

Wil je LinkedIn gebruiken om te solliciteren, dan mag je niet vergeten op je profiel een aantal vaardigheden op te sommen. Jouw connecties kunnen je hierop onderschrijven. Zo zien potentiële werkgevers snel wat jouw sterke punten zijn. Daarnaast kunnen andere mensen ook een aanbeveling voor je schrijven. Je kunt dat vergelijken met de referenties die je op jouw cv plaatst. Vraag dus zeker aan (ex-)collega’s om je te onderschrijven en aan te bevelen.

LinkedIn gebruiken om te solliciteren, wij helpen je!

Weten hoe je alle mogelijke communicatiekanalen moet gebruiken, dat is niet altijd even simpel. Maar geloof ons: LinkedIn gebruiken om te solliciteren, is een heel goed startpunt. Geraak je op de drukke digitale arbeidsmarkt al snel het overzicht kwijt? Wij staan voor je klaar en helpen je maar al te graag op weg naar een nieuwe job. Aarzel dus niet om onze hulp in te schakelen.

© Spindle 2019 | Privacy statement