Toon je menselijke kant in je cv

09 Augustus 2018

“Pas ik bij dat bedrijf? Past die sollicitant in deze firma? Vroeger werden die vragen amper gesteld. Vacatures, cv’s en sollicitatiegesprekken waren vaak puur business. Tegenwoordig liggen de kaarten anders en wil zowel jij als het bedrijf een goede match vinden. Bedrijven werven tegenwoordig vaker aan op basis van attitude. En dan wordt de klik tussen mens en bedrijf steeds belangrijker. Enkele tips om het menselijke in je cv en sollicitatiegesprek te krijgen.

Meer dan competenties en ervaringen

Het eerste dat een bedrijf vermoedelijk van je te zien krijgt, is je cv en eventueel je motivatiebrief. Je toont jezelf van een meer menselijke kant door hier niet alleen in te zoomen op je competenties en werkervaringen. Maar door je hobby’s en interesses, je ervaringen als vrijwilliger… te delen. Ook tijdens een sollicitatiegesprek zelf hoeft het niet altijd puur zakelijk eraan toe te gaan. Op een vraag zoals ‘Vertel eens iets over jezelf,’ kan je perfect gaan voor een mix van werkgerelateerde en persoonlijkere feiten.

Wij helpen het menselijke te ontrafelen

Wie ervoor kiest om met ons samen te werken, merkt al snel dat wij in onze zoektocht veel aandacht besteden aan die klik. Wij zullen je geen bedrijf voorstellen als we er niet zeker van zijn dat jullie ook persoonlijk bij elkaar passen. Gelukkig kunnen wij dat, doordat wij onze klanten door en door kennen, goed inschatten. Wij weten het menselijke in een bedrijfscultuur bloot te leggen.

Toon het menselijke in je cv en vind je droomjob

Jezelf van je menselijke kant tonen in je cv, het is een goed startpunt naar een job die perfect bij je past. En wij hier bij Spindle helpen je graag verder. Door jou én onze klanten persoonlijk te leren kennen, weten wij als geen ander wat klikt. Neem dus zeker contact met ons op!

© Spindle 2019 | Privacy statement