Het takenpakket van een productieverantwoordelijke

27 Februari 2018

Al ervaring op de teller in een leidinggevende functie binnen een productie-afdeling? Neem je het heft graag in handen? Sta je vast in je schoenen en is je motto ‘hoe gevarieerder, hoe beter’? Dan is de volgende stap hogerop de functie van productieverantwoordelijke. Wij doen het uitgebreide takenpakket voor je uit de doeken.

Als productieverantwoordelijke blink je uit op verschillende vlakken. Eigenlijk ben je een soort mix van een chief financial officer, productieplanner, people én project manager. Jij bent de persoon die ervoor zorgt alles draait en dat de gestelde doelen behaald worden.

Strategische lijnen

Als productieverantwoordelijke overzie jij het hele productiegebeuren. Je denkt de lijnen uit, zet innovatieprojecten op en speurt continu de markt af, op zoek naar nieuwe machines die de productie verbeteren.

Je denkt daarbij altijd een stap verder. Je denkt verder dan een systematisch onderhoud, maar bent ook al bezig met het vervangingstraject. Jij staat in voor de financiële kant van het verhaal en zorgt dat de technische mensen hun werk correct kunnen uitvoeren.

Sturen en knopen doorhakken

Je vergadert mee met de procesingenieurs over hoe ze de productieprocessen kunnen optimaliseren. Daarin heb jij de eindverantwoordelijkheid. Is er een machine stuk? Dan zit je samen met de maintenance manager aan tafel. En bekijk je met hem hoe jullie dat probleem in de toekomst proactief uitsluit.

Het ideale profiel

Om het takenpakket van een productieverantwoordelijke aan te kunnen, heb je veel ervaring nodig. De ideale profielen voor productieverantwoordelijke komen typisch uit de economische sector of profielen.

Het uigebreide takenpakket van de productieverantwoordelijke brengt ook heel wat verantwoordelijkheid met zich mee. Je kan de productieverantwoordelijke een beetje zien als de CEO van de productie. Je staat op gelijke hoogte met de CFO, R&D manager…  en rapporteert rechtstreeks aan de CEO.

Wil je graag meer informatie over de mogelijkheden als productieverantwoordelijke? En of jij voldoende al de nodige ervaring op de teller hebt om voor deze job in aanmerking te komen? Kom gerust eens langs.

© Spindle 2019 | Privacy statement