Veranderen van werk… maar niet van functie

15 Juni 2018

Beeld je in: je doet je job doodgraag. Toch wringt er professioneel iets. Iets waardoor je ondanks de interessante jobinhoud toch niet met volle goesting gaat werken… Dan is de kans groot dat de match tussen jou en het bedrijf waar je werkt niet made in heaven is. Wisselen van werk(plek) maar niet van functie, er zijn verschillende redenen om het te doen.

De bedrijfscultuur

Elk bedrijf heeft zijn eigen visie en waarden. Samen bepalen die de bedrijfscultuur. In onze blog over het menselijke achter een bedrijf kon je al lezen hoe belangrijk het is dat je past binnen die bedrijfscultuur en je kan vereenzelvigen met die waarden en visie. Doorgroeimogelijkheden, de manier waarop collega’s met elkaar omgaan, een losse of net formele sfeer… Het zijn allemaal factoren waarin jij je moet kunnen vinden.

Het type bedrijf

Hou je van vaste structuren waarbij je rapporteert aan je overste, en hij dan weer aan zijn overste? Of ben je eerder fan van een horizontale bedrijfsstructuur? Hou je van een kleine groep collega’s of vind je het net fantastisch om in een (heel) groot team te werken? Werken als pakweg projectleider binnen een groot of een klein bedrijf, is vaak een wereld van verschil. En waarschijnlijk ligt het ene je beter dan het andere.

Veranderen van werk: wij kunnen helpen

Veranderen van werk, doe je dus niet altijd voor de jobinhoud. Maar ook om menselijke redenen, voor de match tussen jou en het bedrijf.

Je weet nu uit ervaring met welk type bedrijf het niet klikt. Probeer je voor te stellen in wat voor omgeving je wél graag wilt werken. Zo kan je gericht uitkijken naar een nieuwe werkgever. En sluit je het risico uit dat je verandert van werk, maar toch terechtkomt in een bedrijf waar je je draait niet vindt.

Helaas zijn dit factoren die je niet in een vacature terugvindt. Maar waar wij je wel bij kunnen helpen, omdat wij de bedrijven waarvoor wij werken door en door kennen. Zo zorgen we dat jij op de juiste plaats terechtkomt.

Contacteer ons gerust voor meer informatie of spring eens binnen!

© Spindle 2019 | Privacy statement