Vacature ingenieursbureau: iets voor jou of niet?

18 april 2019

Ben jij een industrieel of burgerlijk ingenieur en op zoek naar een eerste job of een nieuwe uitdaging? En vraag je je af of die ene vacature bij een ingenieursbureau iets voor jou is? Wij proberen je een duidelijk beeld te geven van wat je mag verwachten. 

Een studiebureau levert technisch advies over onder meer (constructie)berekeningen, technische installaties, haalbaarheid en bouwkundige projecten. Het draait dus altijd om berekenen en ontwerpen.

Vacature ingenieursbureau: het ene bureau is het andere niet

Maar wat je berekent en ontwerpt, verschilt enorm van bureau tot bureau. Een stabiliteitsingenieur bijvoorbeeld focust zich op funderingstechnieken. Van particuliere woningen tot hele appartementsblokken. Een EPB-verslaggever houdt zich bezig met het energetische verhaal van die projecten. En als je voor HVAC kiest, doe je berekeningen en teken je ontwerpen uit voor technische installaties.

Jij zet de technische krijtlijnen uit

Bij de uitvoerende fase ben jij niet betrokken, maar jij legt met jouw advies de absolute basis van een gebouw of installatie. Binnen jouw functie heb je een een enorme impact op het verdere verloop van een project. Aan de hand van jouw berekeningen bepaal jij hoe die brug zal gebouwd worden. Jij bepaalt hoe dat appartement bouwtechnisch in elkaar steekt.

Vacature ingenieursbureau: man van de cijfers én de ideeën

Je houdt ervan je vast te bijten in technische dossiers en zelfstandig te werken. Van een job die het uiterste van je technische kennis vraagt. Maar je bent ook de man of vrouw van de ideeën: je zoekt naar oplossingen. En stelt je eindklant proactief een alternatief voor als een bepaalde piste niet haalbaar blijkt.

In wat voor team kom je terecht?

Tussen dezelfde profielen als jij: ingenieurs. Een studiebureau telt typisch tussen de vier en dertig medewerkers. Al zijn er natuurlijk ook uitzonderingen.

Doorgroeien?

Je krijgt de kans om uit te groeien tot een specialist in jouw specifiek vakgebied. En door te groeien tot een technisch expert. Wat betekent dat ze jouw richting uitkijken bij de complexere projecten. Of dat jij de ontwerpen en berekeningen van jouw jongere collega’s nakijkt en verfijnt. 

Vacature ingenieursbureau: iets voor jou?

En, wat denk je? Is werken bij een studiebureau iets voor jou? Kom dan eens langs! Onze klanten zijn altijd op zoek naar een interessante kandidaat als jij.