Vacatures bij een schrijnwerkerij: voor wie (niet) van hout houdt

25 november 2020

Wie een vacature bij een schrijnwerkerij ziet, denkt meteen aan hout. Bachelors in de houttechnologie spitsen nu dan ook automatisch de oren. Maar schrijnwerkerij is meer dan dat. Zelfs als je totaal geen affiniteit hebt met hout, kan het nog altijd iets voor jou zijn. Denk maar aan schrijnwerkerijen toegepast op aluminium constructies of PVC. Bachelors elektromechanica, zijn jullie oren nu ook gespitst? Ook de bachelors bouwkunde kunnen hun oor best even te luisteren leggen. Met jouw diploma kan je binnen de schrijnwerkwereld nog alle richtingen uit. Wat spreekt jou het meest aan?

Hout

Hout en schrijnwerkerij blijft natuurlijk een match made in heaven. Achter grote schrijnwerkerijen zit vaak ook een grote en goed geöliede organisatie. Van interieurprojecten, ramen en deuren tot totaalprojecten, zoals een compleet woonzorgcentrum dat aan alle normen voldoet. Zij kunnen praktisch alles voorzien. Voor zulke schrijnwerkerijen zoeken we vaak verschillende profielen, die mee de projecten van A tot Z kunnen uitwerken. Van interieurschrijnwerkers tot technische tekenaars. Bachelors houttechnologie en bouwkunde komen hier gemakkelijk aan hun trekken. Heb je al wat ervaring op zak, dan kan je doorgroeien tot projectleider of werfleider.

Aluminium

Geen hout gestudeerd maar zie je een job in een schrijnwerkerij wel zitten? Dan kom je met een bachelor elektromechanica of bouwkunde gemakkelijk in de aluminiumsector terecht. Oog voor detail is een must, en laat dat nu net een van je specialiteiten zijn!

Bij aluminium denk je misschien aan ramen, deuren en andere basisconstructies. Maar vergis je niet, want aluminium is veel meer dan dat. Aluminium is hét materiaal voor in complexe en grotere structuren. Wist je bijvoorbeeld dat de bollen van het Atomium van aluminium gemaakt zijn?

Verdiep jij je in de aluminiumwereld en word je een gespecialiseerd aluminium projectleider? Of zie jij jezelf eerder die uitdagende aluminiumstructuren ontwerpen en uittekenen? Binnen de sector kan je nog alle richtingen uit en kies je zelf wat voor projecten je het meest aanspreken.

Het verschil tussen de vacatures?

Hout en aluminium, het zijn twee andere werelden. In welke van die werelden hoor jij thuis? Laat het ons weten! Wij overlopen met plezier onze vacatures bij een schrijnwerkerij met jou.