Van job veranderen op latere leeftijd: klaar om opnieuw de arbeidsmarkt op te gaan?

23 april 2019

Je werkte jarenlang voor hetzelfde bedrijf. Maar nu is de tijd gekomen voor een nieuw hoofdstuk en besluit je van job te veranderen op latere leeftijd. En zoals dat met alles gaat wat je al een tijdje niet meer hebt gedaan: het is even je weg zoeken. Als ervaren profiel word je al snel overstelpt door jobaanbiedingen en recruiters. Dat je dan door het bos de bomen niet meer ziet, is meer dan normaal. Wat jou kan helpen om van job te veranderen op latere leeftijd? Een goed selectiekantoor. Wij leggen je uit waarom.

Populair zijn is niet altijd goed

Ervaren technische profielen zijn gewild op de arbeidsmarkt. Van job veranderen op latere leeftijd hoeft dus niet per se een probleem te vormen.  Als jij je cv online plaatst en op LinkedIn aangeeft dat je op zoek bent naar een nieuwe uitdaging, mag je veel respons verwachten. Klinkt leuk, zo populair zijn. Maar het garandeert niet dat jij ook de juiste job vindt.

Waarom niet?

  • Alle vacatures lijken tegenwoordig op elkaar. Vaak wordt er niet eens vermeld over welk bedrijf het gaat. Je moet het stellen met “een groot bouwbedrijf in regio Antwerpen.”
  • Er wordt een grote massa van ongefilterde vacatures op je afgevuurd. Dat is een hoop om zelf te doorpluizen. Waarschijnlijk zitten er ook heel wat irrelevante vacatures tussen, maar dat weet je pas nadat je ze allemaal bekeken hebt. Een tijdrovend werk dus.
  • Naast de jobinhoud zelf, heb je waarschijnlijk ook andere verwachtingen van een nieuwe werkplaats. Je wilt bij een bedrijf werken waarmee het klikt, zeker als je van job verandert op latere leeftijd. Begin dat zelf maar eens te ontdekken in de grote massa van onbekende bedrijven.

Spindle als buffer

De arbeidsmarkt ziet er anders uit dan vroeger. Om die reden is het voor jou niet vanzelfsprekend om van job te veranderen op latere leeftijd. Gespecialiseerde hulp inroepen, is dan ook geen overbodige luxe.

Bij ons krijg je niet zomaar vacatures voorgeschoteld. Wij maken een uitgebreide analyse van wat jij zoekt. Dat doen we op basis van je ervaringen, persoonlijkheid en praktische zaken zoals woon-werkverkeer, je loonsverwachtingen… Wij maken een voorselectie van verschillende bedrijven – die wij door onze jarenlange samenwerking door en door kennen – en stellen ze graag aan je voor.

Klaar om van job te veranderen op latere leeftijd?

Ga jij na lange tijd ook terug de arbeidsmarkt op? Onzeker om van job te veranderen op latere leeftijd? Laat je niet verrassen en kom zeker bij ons langs. Wij bereiden je voor en helpen je met de zoektocht naar de juiste job. Contacteer ons zeker als je een afspraak wilt maken of gewoon meer informatie wenst!